Site-ul Reuters, ținta unui atac informatic: Hackerii au postat mai multe articole fictive

Site-ul Reuters, ținta unui atac informatic: Hackerii au postat mai multe articole fictive
Site-ul agenţiei de ştiri Reuters a fost ținta unui atac informatic vineri, potrivit unui anunț făcut de grupul media Thomson Reuters. Hackerii au postat mai multe materiale false, inclusiv un interviu fictiv cu un...

Site-ul agenţiei de ştiri Reuters a fost ținta unui atac informatic vineri, potrivit unui anunț făcut de grupul media Thomson Reuters. Hackerii au postat mai multe materiale false, inclusiv un interviu fictiv cu un lider al insurgenţilor siteului. „Platforma de bloguri a fost sabotată, fiind postate articole false atribuite în mod eronat jurnaliştilor de la Reuters”, se arată în comunicatul emis de grupul media.

Unul din articolele false conţinea un interviu cu liderul Armatei Siriene Libere, Riyad al-Asaad. În urma incidentului, agenția de știri a asigurat că nu a realizat niciun interviu cu acest lider insurgent.

Armata Siriană Liberă susţine că este vorba de o acţiune a regimului Bashar Al-Assad. Platforma de bloguri a site-ului de știri a fost suspendată temporar până la rezolvarea problemei.

 

Ultima oră
11:47 - Spargeri auto în serie în Grecia. Românii, luați la țintă de hoți: „Poliția nu face nimic”
11:35 - Larisa Iordache: „Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar drumul meu este împietrit…”
11:25 - Cod galben de disconfort termic ridicat în București și în 10 județe, valabil în intervalul 2-5 august. Dinu Mărășoiu: Chiar și nopțile sunt călduroase (VIDEO)
11:17 - Anchetă în cazul atletei Krystsina Tsimanouskay, forțată să părăsească Jocurile Olimpice, după ce l-a criticat pe Lukașenko. Belarus riscă sancțiuni dure
10:51 - Produse expirate de ani de zile la o terasă din Timiș. Sorin Șușanu, pe B1 TV: Discutăm despre o gamă largă de produse. Inclusiv condimentele și produsele din trusa medicală erau expirate (VIDEO)
10:45 - Lider al opoziției din Belarus, găsit mort în Ucraina. Autoritățile de la Kiev investighează o posibilă crimă
10:25 - Explozie la sediul central al IGSU din București. Un electrician a suferit arsuri grave și a fost dus de urgență la Spitalul Floreasca (VIDEO)
10:12 - Românii sosiți în Grecia, uimiți de prețurile scăzute din stațiuni: Șezlonguri și umbrele de plajă gratis. În Mamaia, turiștii scot din buzunar și 75 de lei
09:52 - Larisa Iordache nu participă în finala olimpică la bârnă de la Tokyo 2020. Gimnasta a abandonat din cauza durerilor
09:45 - UPDATE. Două persoane au murit în accidentul rutier grav de pe DN 1, iar alte trei au fost duse la spital