Șocant: Adolf Hitler, la un pas de canonizare

Șocant: Adolf Hitler, la un pas de canonizare
Liderii Bisericii Evanghelice-Luterane din ţările baltice au dat binecuvântarea pentru canonizarea lui Adolf Hitler, ca martir al creştinilor, potrivit publicației Infoniac.În discursurile sale publice,...

Liderii Bisericii Evanghelice-Luterane din ţările baltice au dat binecuvântarea pentru canonizarea lui Adolf Hitler, ca martir al creştinilor, potrivit publicației Infoniac.

În discursurile sale publice, arhiepiscopul local Poder Andres susţine că ţările baltice, în special Estonia, au suferit consecinţe grave în urma invaziei ruseşti. El a dat de înțeles că rănile războiului provocat de Germania nu se compară cu ocupaţia URSS şi cu ceea ce a numit  „jugul rusesc”.

Potrivit arhiepiscopului, Adolf Hitler a fost o mare personalitate, care a luptat împotriva regimului comunist şi, chiar daca nu şi-a atins scopul, a murit ca un martir adevărat. Asta ar îndreptăţi, crede arhiepiecopul, canonizarea lui Hitler.

Andres susține că regimul sângeros al lui Stalin a dus la asasinarea multor personalități de prim rang, nu numai din țările baltice, ci și din numeroase alte țări.

Tags: