Sondaj: Majoritatea britanicilor vor ca burqa să fie interzisă în spațiul public. Aproape 50% vor o măsură similară în cazul burkiniului

Sondaj: Majoritatea britanicilor vor ca burqa să fie interzisă în spațiul public. Aproape 50% vor o măsură similară în cazul burkiniului
Foto: maltatoday.com.mt

Majoritatea britanicilor vor ca burqa să fie interzisă în spațiul public, iar aproape jumătate dintre ei vor o măsură similară în ceea ce privește burkiniul, arată un sondaj YouGov citat de The Telegraph.

57% dintre respondenți consideră că purtarea burqăiîn spațiul public ar trebui interzisă, în vreme ce 25% s-au pronunțat împotriva unei astfel de măsuri.
Singura grupă de vârstă care se opune interdicției este de 18-24 de ani, în vreme ce toate celelalte s-au pronunțat ”pentru”.

Mai mult, dintre cei intervievați cu vârste de peste 65 de ani, 78% vor interzicerea buqăi, în vreme ce doar 12% nu au o problemă cu acest obiect vestimentar.

Cât despre purtatul burkiniului, 46% dintre respondenți sunt de părere că acesta ar trebui interzis.

Săptămâna trecută, Guvernul britanic a transmis că nu va interzice purtarea acestui costum de baie pentru că ”nu vede necesitatea” în a dicta oamenilor cum să se îmbrace.

State în care burka și hijabul au fost interzise total: Franța, Belgia, Ciad.

Zone în care burkini este interzis: circa 30 de orașe situate pe coasta franceză.

În Olanda femeile nu au voie să-și acopere chipurile în școli, spitale și în transportul public În orașul Novara din Italia, femeilor li s-a spus în 2010 că nu au voie să se acopere complet, dar nu există un sistem de sancțiuni.

Urmăriți B1TV.ro și pe