Soția unui cunoscut ministru s-a stins din viață din cauza unei boli incurabile (FOTO)

Soția unui cunoscut ministru s-a stins din viață din cauza unei boli incurabile (FOTO)

Dr. Ann Louise Gilligan, soția ministrului pentru copii, Katherine Zappone, a murit din cauza unei boli.

Într-o declarație pe care a dat-o ieri, ministrul a spus că este devastată de moartea lui Gilligan, cu care s-a căsătorit în 2003, în Columbia Britanică.

Cuplul s-a cunoscut la Colegiul Boston, în 1981, unde își făceau doctoratele în teologie, potrivit irishtimes.com.

Dr. Gillan, din Dublin, a învâțat la Colegiul St Patrick, Drumcondra și la Universitatea din Dublin. Ea a fost cofondator și director la An Cosan, un centru de învățământ, leadership și întreprindere din Jobstown, Tallaght.

Ministrul a spus că în viziunea lui Gillihan, educația a transformat sărăcia și credea în puterea imaginației de a produce schimbări personale și sociale.

Ea și-a descris soția ca fiind o campioană neînfricată a egalității, a corectitudinii și a justiției.

"Dragostea ei nemărginită pentru copii trăiește prin munca a mii de profesori de școală primară pe care i-a educat din întreaga țară", a spus ministrul.

Ultima oră
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente, iar valul de căldură continuă (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac