Soții Karolyi, dați în judecată de o campioană mondială în scandalul Larry Nassar

Soții Karolyi, dați în judecată de o campioană mondială în scandalul Larry Nassar

Bela şi Martha Karolyi, legendarii antrenori români care au reuşit să transforme gimnastica americană într-o fabrică de medalii, au fost daţi în judecată de Sabrina Vega, membră a echipei SUA care a câştigat medalia de aurla Campionatele Mondiale din 2011.
Gimnasta, în vârstă de 22 de ani, îi acuză că nu au protejat-o împotriva fostului medic Larry Nassar, condamnat pentru agresiuni sexuale.

Sabrina Vega l-a acţionat în instanţă şi pe Nassar, precum şi Federaţia americană de gimnastică şi Comitetul olimpic american (USOC), afirmând că fostul medic al echipei SUA a abuzat-o de sute ori începând de la vârsta de 12 ani.
Tânăra susţine că multe dintre fapte s-au produs pe când ea se afla la ranch-ul texan al soţilor Karolyi, care servea drept centru de antrenament pentru lotul Statelor Unite.

„Am suferit pentru a putea depăşi efectele abuzurilor repetate la care am fost supusă”, se arată într-un comunicat. „USA Gymnastics, USOC şi familia Karolyi nu m-au protejat nici pe mine şi nici pe celelalte sportive care s-au aflat în grija lor, iar eu cred că ei ar trebui să fie consideraţi responsabili”, a transmis Sabrina Vega, potrivit Agerpres.

Sportiva a cerut în instanţă despăgubiri de peste un milion de dolari.

Soţii Karolyi, care au fugit din România la începutul anilor ’80, au declarat recent pentru postul de televiziune NBC că nu erau la curent cu acţiunile fostului medic Larry Nassar.
Acesta a fost condamnat la 175 de ani de închisoare pentru agresarea sexuală a peste 100 de tinere gimnaste, anonime sau campioane olimpice, în cel mai mare scandal din istoria sportului american.