SpaceX a lansat cu succes o navă spațială Crew Dragon care transporta patru astronauți neprofesioniști

SpaceX a lansat cu succes o navă spațială Crew Dragon care transporta patru astronauți neprofesioniști

SpaceX a lansat cu succes o navă spațială Crew Dragon care transporta patru astronauți neprofesioniști în prima sa misiune cu echipaj privat pe 15 septembrie, o etapă mult așteptată în comercializarea zborurilor spațiale.

Falcon 9 a plecat la 20:02. Est de la Complexul de lansare 39A de la Kennedy Space Center. Nu au fost raportate probleme în timpul numărării inversă sau al decolării, cu nava spațială Crew Dragon Resilience separându-se de etapa superioară a rachetei la 12 minute după decolare după atingerea orbitei, scrie spacenews.com.

Cele patru persoane aflate la bord, dintre care niciunul nu sunt astronauți angajați de o agenție sau companie guvernamentală, vor petrece trei zile în spațiu la o altitudine de aproximativ 575 de kilometri înainte de a ateriza în largul coastei Floridei.

Misiunea este al patrulea zbor cu echipaj al SpaceX, dar primul care nu implică NASA. Misiunile Demo-2, Crew-1 și Crew-2 au prezentat astronauți de la NASA, Agenția Spațială Europeană și agenția spațială japoneză JAXA sunt misiuni la Stația Spațială Internațională. Inspiration4 nu va andoca cu stația.

„Întrucât nu andocăm nicăieri, este logic să avem o cupolă și să avem cea mai mare fereastră continuă care a fost pusă vreodată în spațiu”, a spus Benji Reed, director senior al programelor de zbor spațial uman la SpaceX. „Altfel este același Dragon foarte sigur. că zburăm chiar acum pentru NASA. ”

Inspiration4 este condus de Jared Isaacman, un miliardar datorită companiei de plăți online, Shift4 Payments, pe care a fondat-o. Isaacman și SpaceX au anunțat Inspiration4 în februarie ca misiune de a strânge cel puțin 200 de milioane de dolari pentru Spitalul de Cercetare pentru Copii St. Jude.