Speriați că stânga ar putea câștiga alegerile de duminică, milionarii germani își mută averile în Elveția

Speriați că stânga ar putea câștiga alegerile de duminică, milionarii germani își mută averile în Elveția
Potrivit sondajelor, Olaf Scholz (SPD) are prima șansă în cursa pentru postul de cancelar al Germaniei. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Federico Gambarini

O eventuală victorie a stângii la alegerile federale de duminică i-a speriat pe milionarii germani, care au început să își mute activele în Elveția, susțin bancherii și avocații specializați pe zona fiscală. Dacă în urma scrutinului vor ajunge la putere SPD, Linke și Verzii, reintroducerea unui impozit pe avere și o înăsprire a taxei pe moșteniri ar putea fi iminente.

La putere din 2005, cancelarul german Angela Merkel (67 de ani) va face un pas în spate după scrutinul de duminică. Ea îl propune ca succesor pe Armin Laschet, președintele CDU, însă sondajele îl creditează cu prima șansă pe principalul său oponent, Olaf Scholz (SPD).

B1 TV va difuza duminică, de la ora 15:45, un documentar de excepție despre viața și cariera Angelei Merkel, una dintre cele mai influente personalități politice din ultimele două decenii.

Milionarii germani își mută averile în Elveția de teamă că stânga ar putea câștiga alegerile

„Pentru cei super-bogați, acesta este un subiect fierbinte”, a declarat un avocat din Germania care are operațiuni extinse și în Elveția, potrivit Reuters preluată de i24 News. „Familiile antreprenoriale sunt îngrijorate”, a continuat el.

Mișcarea arată că multe persoane înstărite încă mai văd Elveția ca pe un loc potrivit pentru a-și păstra averile, în ciuda eforturilor depuse de autoritățile elvețiene pentru a se delimita de imaginea de paradis fiscal al miliardarilor.

Sondajele arată că Armin Laschet, favoritul Angelei Merkel, nu stă prea bine la capitolul popularitate, iar principalul său contracandidat, Olaf Scholz de la SPD, actual vice-cancelar și ministru federal al finanțelor, a fost în pole position la ultimele cercetări sociologice.

Cu toate acestea, principalul favorit în cursa pentru poziția de cancelar a fost implicat într-un scandal de spălare de bani și rămâne de văzut în ce măsură îi va afecta ancheta pe el și pe SPD la nivelul opiniei publice.

Ultima oră
18:41 - Mare surpriză în Cupa României. O echipă de Liga a III-a s-a calificat în sferturi
18:36 - Curentul antivaccinist, puternic și în rândul penticostalilor. Emanuel Conțac: „Majoritatea celor din spațiul neoprotestant au, mai degrabă, rezerve față de vaccin”
18:20 - CNCAV: 150.639 de persoane vaccinate anti-COVID în ultima zi. 111.033 au primit prima doză
18:15 - Mirel Joacă-Bine, ucis în timpul unui jaf în Italia. Românul devenit celebru pentru numele său a fost împușcat mortal de proprietarul magazinului pe care îl jefuia
18:05 - Andreea Marin, criticată de Cătălin Botezatu: „Trebuie să fie atentă la cine îi face ținuta”
18:01 - Florin Cîțu: PNL a făcut o concesie, PSD și USR au rămas pe poziții. E important ca românii să știe acest lucru, să vedem dacă aceste partide chiar vor să rezolve criza sau nu (VIDEO)
17:57 - Economist: Rata inflației ar putea crește la 10% în 2021. Perspective sumbre pentru 2022
17:51 - Premierul desemnat propune un armistițiu pe scena politică. Nicolae Ciucă: Este soluția pentru ieșirea din această criză / A doua încercare de formare a Guvernului se lovește de un blocaj sever
17:36 - Adriana Trandafir nu mai rezistă presiunii de la Asia Express. Concurenta nu se oprește din plâns
17:35 - Florin Cîțu: PSD și USR trebuie să facă și fapte / Un armistițiu nu se face între prieteni, ci între inamici. Dacă fiecare partid vrea să își vadă interesul electoral, nu vom ajunge la o concluzie (VIDEO)