Spiegel: Germania intenționează să trimită tancuri Leopard în Ucraina. 12 state au fost de acord să livreze Kievului aproximativ 100 de tancuri

Spiegel: Germania intenționează să trimită tancuri Leopard în Ucraina. 12 state au fost de acord să livreze Kievului aproximativ 100 de tancuri
sursă foto: captură YT

Guvernul german va trimite în cele din urmă tancuri de luptă Leopard 2 în Ucraina. De asemenea, Germania va permite furnizarea de tancuri către alte țări, relatează Spiegel, potrivit BBC.

Guvernul german, undă verde pentru tancurile de luptă Leopard 2

După ce s-a confruntat cu presiuni internaționale, Berlinul se pregătește să trimită cel puțin o companie de Leopard în Ucraina. Însă ajutorul internațional va fi mult mai amplu.

Un oficial ucrainean de rang înalt susține că12 țări au fost de acord să furnizeze aproximativ 100 de tancuri Leopard 2 Kievului de îndată ce Berlinul va permite reexporturile.

La începutul zilei de marți, presa a relatat că decizia oficială ar putea fi anunțată miercuri. Potrivit Spiegel, decizia a fost deja luată.

„În cele din urmă, decizia va fi luată, în mod evident, la cancelarie, în consens cu guvernul”, a declarat Tobias Lindner, secretar de stat în cadrul Ministerului de Externe, la o conferință pe teme de apărare organizată la Berlin de Handelsblatt.

De asemenea, Administrația Biden înclină spre trimiterea unui număr semnificativ de tancuri Abrams M1 în Ucraina și un anunț cu privire la livrări ar putea veni săptămâna aceasta, au declarat oficialii americani, relatează The Wall Street Journal.

Cum era de așteptat, vestea nu este pe placul Kremlinului. Livrările de tancuri Leopard 2 către Ucraina vor lăsa „o urmă de neșters” asupra relațiilor ruso-germane, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit aa.com.tr.

Urmăriți B1TV.ro și pe