Spionii turci ar fi ordonat asasinarea unui sindicalist kurd în Londra: Dovezile, dezvăluite la mai bine de 20 de ani de la comiterea crimei

Spionii turci ar fi ordonat asasinarea unui sindicalist kurd în Londra: Dovezile, dezvăluite la mai bine de 20 de ani de la comiterea crimei
Foto: legalspeaks.com

O serie de documente declasificate dezvăluie modul în care spionii turci au ordonat asasinarea unui sindicalist kurd, într-o cafenea din Londra, în 1994, informează un ziar britanic, citat de RT.com. Dezvăluirea alimentează temerile legate de presupuse operațiuni ale Ankarei pe teritoriul Europei.

Mehmet Kaygisiz, în vârstă de 33 de ani, a fost împușcat mortal în spatele capului în timp ce juca table într-o cafenea londoneză. Totul s-a întâmplat acum mai bine de 20 de ani, dar nimeni nu a fost încă acuzat de uciderea sa.

În acel moment, polițiștii au crezut că această crimă are legătură cu creșterea animozității dintre turci și kurzi.

Acum, însă, au apărut dovezi care arată că Organizația Națională de Informații din Turcia (MIT) ar avea o legătură cu această crimă, potrivit unei anchete a jurnaliștilor de la Times.

Potrivit unor documente prezentate unei instanțe din Ankara, Nurettin Guven, în vârstă de 59 de ani, traficant de droguri și fost președinte al unui club de fotbal din

Turcia, ar fi fost prezentat drept asasinul care a comis această faptă conform instrucțiunilor primite de la MIT.

În acest context, există suspiciunea agenția turcă MIT desfășoară astfel de operațiuni în toată Europa, fără a fi pedepsită.

Deutsche Welle a transmis recent că, în Germania, cetățeni de origine turcă au fost amenințați de informatori și agenți ai MIT.

De asemenea, agenția turcă este suspectată de implicarea în uciderea a trei activiste PKK în Paris, în anul 2013.

Urmăriți B1TV.ro și pe