Spitalele din Kramatorsk nu pot face față numărului de răniți

Spitalele din Kramatorsk nu pot face față numărului de răniți
Gara din Kramatorsk folosită pentru evacuarea civilior, lovită de 2 rachete rusești. Sursa: Telegram/авло Кириленко / Донецька ОДА (ОВА)

Spitalele din Kramatorsk nu pot face față numărului de răniți care au nevoie de ajutor medical, în urma bombardamentelor gării. Circa 4.000 de civili așteptau să fie evacuați la momentul în care Rusia a început atacul asupra gării.

Circa 40 de chirurgi operează non-stop

Anunțul a fost făcut de primarul din Kramatorsk, Alexander Goncharenko. Potrivit acestuia, după bombardamentul de la Kramatorsk, 30-40 de chirurgi operează în același timp persoane rănite.

4.000 de civili au așteptat evacuarea

„Mulți oameni sunt în stări grave, fără brațe, fără picioare. Sunt operați de 30-40 de chirurgi în același timp”, a spus Goncharenko.

El a adăugat că fragmente din rachetă au fost găsite la 40 de metri de epicentrul impactului, ceea ce indică puterea sa mare.

Goncharenko a mai spus că la momentul bombardării, în stație se aflau aproximativ 4.000 de oameni care așteptau să fie evacuați.

VoluntariI locali cer ajutor pentru evacuarea răniților de la Kramatorsk la Nipru.

Peste 30 de ucraineni au decedat, în urma bombardamentelor de la gară

Invadatorii au lovit gara din Kramatorsk. Poliția și salvatorii de la fața locului raportează zeci de morți și răniți.

Potrivit șefului Administraţiei Militare Regionale Donețk, Pavlo Kirilenko, în timpul atacului cu rachete, în stație se aflau mii de oameni, deoarece evacuarea locuitorilor din regiunea Donețk în regiuni sigure ale Ucrainei continuă.

Conform datelor actualizate, atacul rușilor a ucis 35 de adulți și patru copii.

Urmăriți B1TV.ro și pe