Stare de urgență în Rusia. Incendiile amenință un centru de cercetare nucleară (VIDEO)

Stare de urgență în Rusia. Incendiile amenință un centru de cercetare nucleară (VIDEO)
Foto: Hepta - Nina Sleptsova

Autoritățile din Rusia au instaurat stare de urgență în oraşul Sarov, la 370 kilometri est de Moscova. Asta pentru că un centru de cercetare nucleară este pus în pericol de incendiile care mistuiesc pădurile din jur, informează B1 TV în cadrul Știrilor B1, prezentat de Dan Gabor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Incendii puternice de vegetație în Rusia

Flăcările au pus stăpânire pe pădurile din Rusia. În urma extinderii incendiilor din rezervaţia naturală Mordovia, în regiunea Novgorod, un important centru de cercetare nucleară este pus în pericol, iar autoritățile au instituit starea de urgență ca măsură de precauție.

Până acum au fost mobilizate echipe ale Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, ale Gărzii Naţionale şi unităţi de intervenţie ale oraşului şi centrului nuclear, forțe suplimentare care vor sprijinii procesul de combatere a dezastrului.

Cea mai afectată regiune este cea siberiană Saha, în nord-estul ţării, care a fost mistuită de flăcări. Zeci de case au fost doborâte de pârjol, iar locuitorii au fost evacuați. 3,5 milioane de hectare de teren, teritoriu echivalent cu suprafaţa Serbiei şi a Muntenegru la un loc, au fost devastate de incendiile din ultima perioadă.