Stare de urgență în Ungaria. Argumentele invocate de premierul Viktor Orban

Stare de urgență în Ungaria. Argumentele invocate de premierul Viktor Orban
Viktor Orban: Ungaria nu va susține „nicio propunere care ar putea atrage NATO în războiul ruso-ucrainean” Sursă foto: Hepta - DPA Images / Marton Monus

Nici bine nu și-a început activitatea noul guvern de la Budapesta că în Ungaria a și fost institută starea de urgență. Premierul Viktor Orban a invocat efectele economice ale războiului din Ucraina.

În Ungaria a fost decretată starea de urgență

Imediat ce noii miniștri au depus jurământul, în Ungaria a fost instituită starea de urgență, informează G4Media, care citează hvg.hu.

Premierul Viktor Orban a invocat „situația de război” din Ucraina, care produce efecte economice dezastruoase. Guvernul, a spus el, are nevoie de cadrul legal pentru a reacționa mai rapid în acest context.

Deloc o surpriză, Orban nu s-a abținut și a criticat și Uniunea Europeană: „Războiul a fost o amenințare constantă pentru țară, iar sancțiunile de la Bruxelles au dus la o imensă tulburare economică și creșteri drastice ale prețurilor”.

Amintim că Ungaria a anunțat că se va opune noilor sancțiuni pe care UE vrea să le impună Rusiei. Pentru această atitudine, Budapesta a fost deja felicitată de Moscova.

Ce a spus Viktor Orban despre starea de urgență instituită în Ungaria

Premierul a precizat că starea de urgență va permite guvernului pe care îl conduce „să răspundă imediat și să protejeze țara și cetățenii prin toate mijloacele posibile”.

Totodată, Orban a reiterat că Ungaria trebuie să rămână în afara războiului și să protejeze securitatea financiară a cetățenilor săi.

Viktor Orban a spus apoi că va anunța chiar miercuri primele măsuri în cadrul stării de urgență.

Urmăriți B1TV.ro și pe