Statele Unite neagă afirmațiile legate de o “vânătoare de vrăjitoare” împotriva lui Assange

Statele Unite neagă afirmațiile legate de o “vânătoare de vrăjitoare” împotriva lui Assange
Statele Unite ale Americii au negat afirmațiile lui Julian Assange conform cărora Washingtonul duce o “vânătoare de vrăjitoare” împotriva acestuia, spunând că fondatorul WikiLeaks face afirmații...

Statele Unite ale Americii au negat afirmațiile lui Julian Assange conform cărora Washingtonul duce o “vânătoare de vrăjitoare” împotriva acestuia, spunând că fondatorul WikiLeaks face afirmații “fanteziste” pentru a distrage atenția de la problemele adevărate legate de statutul său.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Victoria Nuland a afirmat că SUA nu au nimic de-a face cu încercările Marii Britanii de a îl extrăda pe Assange, care se află baricadat în ambasada Ecuadorului din Londra și este căutat pentru anchetări în Suedia cu privire la acuzații de abuz sexual, relatează NineMSN.

“Face tot felul de afirmații fanteziste în legătură cu noi când de fapt problema lui cu guvernul britanic are de-a face cu faptul că ar trebui să meargă în fața justiției din Suedia pentru ceva ce nu are de-a face cu WikiLeaks, are de-a face cu acuzații de abuz sexual,” a spus Nuland reporterilor luni.

“El încearcăevident să distragă atenția de la adevărata problemă, și anume dacă va trebui să meargă în fața justiției în Suedia,” a spus aceasta.

“Cazul nu are nimic de-a face cu noi. Este o problemă între Regatul Unit, Suedia și acum s-a adăuat și Ecuadorul,” a mai adăugat ea.

Nulan, într-o întrevedere cu reporterii, a clarificat apoi că Assange nu este acuzat în Suedia, dar este căutat pentru a fi anchetat.

Două voluntare la WikiLeaks din Suedia l-au acuzat pe Assange de abuz sexual. Acesta a spus că acuzațiile sunt motivate politic și că eventual va fi extrădat în SUA, unde WikiLeaks a mâniat autoritățile făcând publice o mulțime de documente diplomatice importante.

“Îl rog pe președintele Obama să facă ceea ce este corect – SUA trebuie să renunțe la vânătoarea de vrăjitoare împotriva WikiLeaks,” a spus australianul în vârstă de 41 de ani duminică, într-o cuvântare susținută de la balconul ambasadei Ecuadorului din Londra.