Statele Unite vor oferi Ucrainei un ajutor militar suplimentar de 450 de milioane de dolari

Statele Unite vor oferi Ucrainei un ajutor militar suplimentar de 450 de milioane de dolari
Joe Biden anunță că Joe Biden critică industria de petrol Foto: Hepta.ro / Bestimage / WALTER / BESTIMAGE

Un nou ajutor militar suplimentar de 450 de milioane de dolari va fi oferit de SUA Ucrainei, a anunţat joi John Kirby. Ajutorul total american de până acum ajunge astfel la aproximativ 6,1 miliarde, de când a început invazia rusă în Ucraina.

Nou ajutor oferit de SUA pentru Ucraina

Această nouă componentă a asistenţei oferite Ucrainei prevede în special livrarea a patru sisteme Himars (High Mobility Artillery Rocket System), lansatoare de rachete puternice montate pe blindate uşoare.

Armata ucraineană insistă mult asupra necesităţii de a avea acest tip de sisteme, în contextul în care, în prezent, conflictul a intrat într-o nouă fază, mai statică, concentrată pe regiunea Donbas din estul ţării şi în care artileria grea a căpătat un rol mai important.

Noua componentă a asistenţei militare americane mai cuprinde, printre altele, muniţie, 2.000 de arme automate şi bărci de patrulare.

Statele Unite iau în calcul plafonarea prețului țițeiului rusesc, măsură care ar urma să fie discutată cu aliații ca parte a restricțiilor impuse Federației Ruse, a declarat luni secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, în timpul unei vizite în Canada, potrivit Le Figaro.

Noi restricții luate în calcul de SUA

„Continuăm să purtăm discuții productive cu partenerii și aliații noștri din întreaga lume despre cum să restricționăm în continuare veniturile din energie ale Rusiei, evitând în același timp efectele colaterale asupra economiei globale”, a declarat Janet Yellen.

Ea a precizat că măsura vizează plafonarea prețului sau excepții de preț care ar extinde și consolida restricțiile energetice recente și propuse.

Urmăriți B1TV.ro și pe