Statul Major: armata rusă întărește securitatea la granița cu Ucraina

Statul Major: armata rusă întărește securitatea la granița cu Ucraina
Foto: Hepta/Zuma Press / Cover Images.

Ocupanții ruși întăresc securitatea frontierei în regiunile Briansk și Kursk, raportează Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei,  pe pagina oficială de Facebook.

„În direcția Seversky, inamicul întărește protecția unei secțiuni a graniței ruso-ucrainene din regiunile Bryansk și Kursk”, se arată în raport.

Rusia bombardează localitățile ucrainene

În plus, de pe teritoriul Federației Ruse, inamicul a tras cu artilerie asupra obiectelor civile din regiunea Sumî și a lansat un atac aerian asupra așezării Tolstodubovo.

În același timp, în Belarus începe a doua etapă a unei „verificări” a trupelor. Ministerul Apărării al Republicii Belarus a numit testul „un răspuns adecvat la exercițiile NATO”. Începutul celei de-a doua etape de testare a forțelor de reacție a fost anunțat de ministrul apărării din Belarus, Viktor Hrenin.

Trupele militare se pregătesc să intre în război

În acest context, Aleksandr Lukașenko a remarcat că așa-numita „operațiune specială” a Rusiei în Ucraina  „s-a prelungit”.

„Nu sunt suficient de informat asupra acestei probleme, pentru a spune dacă merge conform planului, așa cum spun rușii, sau cum simt eu. Vreau să subliniez din nou, simt că această operațiune a durat  mai mult decât a fost planificat”, susține liderul Belarusului.

Urmăriți B1TV.ro și pe