Steve Bannon, fostul consilier a lui Donald Trump, s-a predat astăzi Biroului Federal de Investigații din SUA

Steve Bannon, fostul consilier a lui Donald Trump, s-a predat astăzi Biroului Federal de Investigații din SUA
Steve Bannon, fostul consilier a lui Donald Trump / Facebook

Fostul aliat politic al președintelui Donald Trump , Steve Bannon, s-a predat luni FBI sub acuzația de dispreț penal al Congresului, ca urmare a refuzului său de a coopera cu comitetul select al Camerei care investighează atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliului.

„Acesta va fi delictul din iad”, a spus Bannon reporterilor mai târziu în fața curții federale, după ce a făcut o scurtă apariție luni. „S-au luat de tipul greșit”, arată publicația ABC News.

Bannon: Amintiți-vă semnalul, nu zgomotul

Fostul strateg șef al lui Trump va fi trimis în judecată în fața instanței federale joi, la ora 11:00.

Înainte de audierea virtuală cu judecătorul de district Carl Nichols, Bannon a fost eliberat sub supraveghere generală, fiind obligat să se consulte cu instanța o dată pe săptămână prin telefon.

Acesta și-a predat pașaportul și nu poate obține niciun alt document de călătorie internațional. În plus, el trebuie să continue să locuiască la adresa sa actuală și trebuie să notifice instanța de judecată cu privire la orice călătorie în afara districtului.

Bannon, atac la adresa guvernului Biden

În drum spre biroul de teren al FBI din Washington pentru a se preda mai devreme, Bannon a făcut o promoție pe platforma sa de socializare pentru emisiunea sa de radio, sfătuindu-și susținătorii să „nu ia ochii de la minge”.

„Înlăturăm regimul Biden”, a spus Bannon, fără a aborda direct acuzațiile de dispreț față de Congres împotriva lui.

„Vreau ca voi să rămâneți concentrați și să rămâneți pe mesaj. Amintiți-vă semnalul, nu zgomotul, acesta este tot zgomot, acesta este semnal”, a spus el înainte de a saluta în fața camerei.

Bannon a fost văzut intrând împreună cu avocatul său, David Schoen, care l-a reprezentat pe Trump în cel de-al doilea proces din Senat.

Ultima oră
10:15 - Vasile Petrariu: Peste 80% dintre angajații STB continuă greva. Nu știu cât va mai dura
09:43 - Cod portocaliu de viscol în Caraş-Severin și Hunedoara// Moldova, Muntenia și Dobrogea, sub cod galben de ninsoare
09:24 - Regimul de la Kremlin plănuiește o lovitură de stat în Ucraina. Care ar fi miza răsturnării guvernului
08:22 - A patra zi de grevă a Societății de Transport București. O parte dintre tramvaie și troleibuze au reluat activitatea
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)