Stockholm: O cerșetoare româncă a fost atacată cu pietre de mai mulți tineri

Stockholm: O cerșetoare româncă a fost atacată cu pietre de mai mulți tineri
Foto: huffingtonpost.co.uk

Mai mulți tineri au agresat o femeie de 59 de ani care cerșea lângă un mall într-o suburbie a capitalei Stockholm, potrivit The Local.

Ileana Stănescu se afla marţi seara în exteriorul mallului Kista Galleria, în nordul Stockholmului, unde a venit un grup de aproximativ 25 de tineri. Ea a declarat pentru postul Sveriges Radio (SR) că tinerii au lovit-o, după care s-au dus să ia pietre.

„Aveau şi spray-uri. Nimeni nu m-a ajutat. Cine să mă ajute la ora opt-nouă seara?”, a declarat Stănescu.

Totuși, se pare că un bărbat a sărit în ajutorul femeii.

„Erau 20-25 de persoane, strada era plină de tineri. Aruncau cu pietre, doze şi peturi în direcţia femeii”, a declarat Ahmed Amer pentru SR.

El a afirmat că a încercat să stea de vorbă cu tinerii, dar că erau prea mulţi ca să îl asculte.

Poliția a ajuns după atac.

„Ne aflam acolo de mult timp, mai mult de o oră, dar nu am primit asemenea detalii, ci doar că s-a produs o oarecare dezordine”, a declarat un poliţist local, Jörgen Karlsson, pentru agenţia TT.

El a spus că femeia a fost condusă la spital, dar că poliţia nu a fost informată de ce.

Bienvenido Flores, un bărbat care militează pentru drepturile imigranţilor UE la Stockholm, a ajutat-o pe Stănescu să raporteze incidentul în mod oficial la poliţie.

Potrivit lui Flores, grupul de tineri a „hărţuit” un grup de până la 50 de români care cerşea în zona Kista.

„Femeia care a fost agresată mi-a spus că poliţia a dat mâna cu aceşti copii şi că nu a ajutat-o” a declarat Bienvenido.

„Ea se aştepta ca poliţia să-i aresteze sau să-i interogheze, însă au dat mâna ca şi cum ar fi fost cei mai buni prieteni”, a adăugat el.

Tags: