GESTUL INCREDIBIL făcut de o studentă pentru a OPRI deportarea unui afgan. Cum a împiedicat tânăra DECOLAREA avionului (VIDEO)

GESTUL INCREDIBIL făcut de o studentă pentru a OPRI deportarea unui afgan. Cum a împiedicat tânăra DECOLAREA avionului (VIDEO)

Elin Ersson, studentă la Universitatea din Goteborg, Suedia și activistă, a oprit deportarea unui afgan care a cerut azil în Suedia refuzând să se așeze pe scaunul unui avion în care se afla și care trebuia să plece pe ruta Goteborg- Turcia, până când bărbatul a fost coborât din aeronavă.

De asemenea, Elen Ersson a transmis live tot protestul în limba engleză. Tânăra se confruntă în timpul filmării atât cu ostilitatea unor pasageri, cât și cu simpatia altora, ceea ce o face să plângă odată cu coborârea afganului din avion.

Astfel, deși personalul de zbor încearcă să o convingă să se așeze și să nu mai filmeze, Ersson se ține tare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Nu vreau ca viața acestui om să îi fie luată doar pentru că nu vreți să pierdeți zborul. Nu mă voi așeza până când acestă persoană nu este dată jos din avion. Fac ce pot pentru a salva viața acestui om. Atât timp cât o persoană stă în picioare pilotul nu poate decola. Tot ce vreau este să opresc deportarea și apoi mă voi conforma regulilor. Este perfect legal și nu am comis nicio crimă”, a spus aceasta.

„Ce este mai important, o viață sau timpul tău?”… Vreau ca el să fie dat jos din avion pentru că nu este în siguranță în Afganistan. Încerc să schimb regulile țării mele, nu îmi plac. Nu este în regulă să trimiți oamenii în iad”, a transmis studenta unui pasager nervos când acesta încearcă să îi ia telefonul.

Autoritățile aeroportului au refuzat să folosească forța pentru a o scoate pe studentă din avion.

Guvernul Suediei dorește să continue expulzările, iar de când țara a înăsprit criteriile pentru azilanți, numărul cererilor a scăzut drastic.