SUA acuză Marea Britanie că exploatează tensiunile cu Rusia ca să pescuiască pești interziși

SUA acuză Marea Britanie că exploatează tensiunile cu Rusia ca să pescuiască pești interziși
Pește dinte de Patagonia, sursă foto: captură YT

O dispută diplomatică a izbucnit între Marea Britanie și SUA în legătură cu eforturile de conservare a unei specii de pești de adâncime din apropierea Antarcticii, în timp ce Rusia împiedică încercările de a se stabili limite de captură.

Peștele dinte de Patagonia este în centrul disputei

Anul trecut, pe fondul tensiunilor cu Occidentul din cauza Ucrainei, Rusia a respins limitele de captură pentru peștele dinte de Patagonia – cunoscut și sub numele de biban de mare chilian – stabilite de un organism de reglementare a pescuitului format din 26 de membri, Comisia pentru conservarea resurselor marine vii din Antarctica (CCAMLR).

Peștele dinte de Patagonia este supranumit și „aurul alb” deoarece a devenit din ce în ce mai rar și prin urmare este foarte scump. Este preferatul bucătarilor pentru preparea sushi.

În primăvara acestui an, Marea Britanie a eliberat licențe pentru patru nave sub pavilion britanic pentru a putea pescui această specie în largul coastei Georgiei de Sud, situată la aproape 1.600 km est de Insulele Falkland.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)