SUA au impus noi sancțiuni Rusiei pentru a-i bloca tentativele de a evita sancțiunile deja existente. Persoanele și entitățile vizate

SUA au impus noi sancțiuni Rusiei pentru a-i bloca tentativele de a evita sancțiunile deja existente. Persoanele și entitățile vizate
Foto: Hepta - Face to Face / Ohde/face to face

Statele Unite au stabilit, miercuri, un nou set de sancțiuni vizând persoane și entități din Rusia, scopul fiind să împiedice Moscova să evite sancțiunile ce i-au fost deja impuse după atacarea Ucrainei, informează Reuters.

Noi sancțiuni impuse de SUA Rusiei

Departamentul de Trezorerie al SUA a anunțat că a aplicat sancțiuni băncii comerciale ruse Transkapitalbank, ai cărei reprezentanțe deservesc bănci din Asia, inclusiv din China și Orientul Mijlociu.

A fost sancționată, de asemenea, o rețea globală de peste 40 de persoane și entități conduse de oligarhul rus Konstantin Malofeyev. Vizate sunt organizații „a căror misiune principală e de a facilita evitarea sancțiunilor pentru entitățile ruse”.

Pe listă se mai află și companii care operează în Rusia în industria de minare a criptomonedelor, printre care BitRiver.

Sancțiuni pentru încălcarea drepturilor omului

Totodată, 635 de cetățeni ruși au de acum restricții privind vizele. Ei sunt acuzați că s-au implicat în încălcări ale drepturilor omului, în reprimarea disidenței în Rusia și în străinătate, dar și că au participat la activități care amenință integritatea teritorială a Ucrainei.

Trei oficiali ruși au restricții de viză „pentru implicarea în încălcări grave ale drepturilor omului”, iar 17 persoane „pentru subminarea democrației în Belarus”, a mai transmis Trezoreria.

Urmăriți B1TV.ro și pe