SUA, avertisment pentru Israel: „Nu vrei să devii ultimul refugiu pentru banii murdari care alimentează războaiele lui Putin”

SUA, avertisment pentru Israel: „Nu vrei să devii ultimul refugiu pentru banii murdari care alimentează războaiele lui Putin”
SUA, avertisment pentru Israel. Sursa: Hepta/AdMedia / CNP/AdMedia

Victoria Nuland, subsecretar de Stat al SUA, a avertizat Israelul să nu devină paradisul banilor murdari ai oligarhilor din Rusia și să se alăture sancțiunilor financiare și de control al exporturilor impuse Rusiei.

Oficialul american a mai precizat că trebuie crescută presiunea financiară asupra Rusiei, în special a oligarhilor din jurul lui Putin și că ralierea Israelului la sancțiunile impuse de Washington este de mai mare ajutor decât sprijinul militar, potrivit Middle Est Eye.

„Nu vrei să devii ultimul refugiu pentru banii murdari”

Într-un interviu acordat israelian Channel 12 News, Victoria Nuland, a mai precizat că Putin trebuie izolat de sistemul financiar global.

„Nu vrei să devii ultimul refugiu pentru banii murdari care alimentează războaiele lui Putin. Așadar, orice este capabil să facă Israelul, pentru Ucraina ar fi binevenit și coaliția internațională pentru sprijinul Ucrainei ar fi binevenit.

Noi trebuie să presăm regimul (lui Putin -n.a.). Trebuie să-i refuzăm veniturile de care are nevoie, să presăm oligarhii din jurul lui, să le comprimăm economia”, a spus Nuland.

Israelul încearcă să rămână neutru

Până acum, Israelul a încercat să adopte o poziție neutră. Zelensky a cerut în repetate rânduri Israelului să furnizeze Ucrainei arme și ajutor militar.

În ultimele zile, au circulat informații despre cel puțin 14 avioane private rusești care au aterizat pe Aeroportul Internațional Ben-Gurion din Tel Aviv din Israel. Mișcarea vine în momentul în care guvernele occidentale au lansat sancțiuni care vizează elita rusă și activele lor.

Miliardarul ruso-israelian Roman Abramovici a fost văzut luni pe aeroportul din Tel Aviv, cu puțin timp înainte ca un avion legat de el să decoleze spre Istanbul.

Israelul a declarat anterior că îi va împiedica pe oligarhii ruși sancționați de SUA să-și păstreze avioanele și iahturile în Israel, dar nu îl poate opri pe Abramovici, care deține cetățenia israeliană, precum și cea rusă și portugheză, să intre în țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)