SUA avertizează că Rusia își extinde arsenalul nuclear în timp ce Kremlinul își continuă războiul împotriva Ucrainei

SUA avertizează că Rusia își extinde arsenalul nuclear în timp ce Kremlinul își continuă războiul împotriva Ucrainei
Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA.

SUA avertizează că Rusia își extinde și își modernizează arsenalul nuclear, după ce Vladimir Putin a sugerat în mod repetat că ar putea folosi arme nucleare pentru a proteja Rusia, scrie Reuters.

Rusia își extinde și își modernizează arsenalul nuclear

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, spune că în timp ce Kremlinul își continuă războiul crud și neprovocat împotriva Ucrainei, Putin lansează amenințări nucleare tot mai iraționale.

Casa Albă a spus în repetate rânduri că nu a văzut nicio activitate care să indice un plan de atac, dar serviciile de informații occidentale monitorizează îndeaproape apariția unei amenințări reale.

Președintele rus Vladimir Putin a promis vineri că va șterge de pe fața pământului orice țară care va îndrăzni să atace Rusia cu arme nucleare.

Putin a spus că Rusia nu are mandat de a lansa un prim atac nuclear preventiv, spre deosebire de Statele Unite, dar că armele hipersonice avansate ale Rusiei ar asigura că Rusia va putea răspunde cu forță dacă va fi vreodată atacată.

De la începutul războiului, Vladimir Putin a amenințat periodic că va folosi „toate mijloacele” pentru a apăra integritatea teritorială a Rusiei.

Președintele rus Vladimir Putin a invocat din nou scenariul unui război nuclear. Acesta a precizat într-un interviu că orice țară care va îndrăzni să atace Rusia cu arme nucleare va fi „ștearsă de pe fața pământului”, relatează Sky News.

Vladimir Putin, nou anunț despre armele nucleare

Putin a dat asigurări că Rusia nu are mandat pentru a lansa un prim atac nuclear preventiv, dar că armele hipersonice avansate ale Moscovei ar asigura că Rusia ar putea răspunde în forță dacă ar fi atacată vreodată.

Rusia mai are la dispoziție 150.000 de luptători recrutați recent care nu au fost trimiși pe front, după ce Moscova a chemat peste 300.000 de rezerviști în cadrul unei campanii de mobilizare în septembrie și octombrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe