SUA: Barack Obama denunță situația drepturilor omului în China

SUA: Barack Obama denunță situația drepturilor omului în China
Foto: agerpres.ro

Președintele american, Barack Obama, a denunțat situația „problematică” a drepturilor omului în China și l-a îndemnat pe omologul său chinez, Xi Jinping, să coopereze cu Dalai Lama, potrivit AFP.

Am exprimat foarte deschis convingerea noastră profundă că a-i împiedica pe jurnaliști, avocați, ONG-uri și societatea civilă să lucreze liber (…) constituie o problemă. Chiar dacă recunoaștem Tibetul ca făcând parte din Republica Populară Chineză, continuăm să încurajăm autoritățile chineze să păstreze identitatea culturală și religioasă a poporului tibetan și să coopereze cu Dalai Lama sau reprezentanții acestuia„, a declarat Barack Obama.

Barack Obama a ținut să menționeze că „China pare pregătită, în spiritul egalității și respectului reciproc, să poarte un dialog asupra drepturilor omului cu Statele Unite, pentru a se ajunge la un consens, a reduce diferențele, a învăța unul de la celălalt și a face progrese împreună”.

Ultima oră
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)