SUA cer Chinei să nu mai sprijine invazia Rusiei în Ucraina: „Ţările care aleg tabăra lui Putin se vor plasa inevitabil de partea greşită a istoriei”

SUA cer Chinei să nu mai sprijine invazia Rusiei în Ucraina: „Ţările care aleg tabăra lui Putin se vor plasa inevitabil de partea greşită a istoriei”
Sursa foto: Hepta - Alexei Druzhinin

SUA au cerut Chinei să „nu se plaseze de partea greşită a istoriei” și să nu mai sprijine invazia rusă în Ucraina. E o reacție după discuția telefonică de miercuri dintre președinții Vladimir Putin și Xi Jinping, în timpul căreia liderul chinez a dat asigurări privind sprijinul său pentru Rusia în materie de suveranitate şi securitate.

Oficial SUA: China încă e de partea Rusiei

„Suntem îngrijoraţi de alinierea Chinei cu Rusia.

La peste trei luni de la invadarea agresivă a Ucrainei de către Rusia, China încă e de partea Rusiei și continuă să răspândească propaganda rusă în toată lumea. Continuă și să protejeze Rusia în organizaţiile internaţionale, sustrăgându-se de la responsabilităţile ca membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU.

De asemenea, China continuă să nege existenţa atrocităţilor comise de Rusia în Ucraina sugerând chiar că acestea sunt înscenate”, a spus un purtător de cuvânt al diplomaţiei americane, citat de AFP.

Apelul SUA pentru China, în contextul invaziei ruse în Ucraina

Oficialul a mai spus că e momentul ca toate statele să se situeze de partea bună a istoriei și să denunțe agresiunea rusă: „Ţările care aleg tabăra lui Putin se vor plasa inevitabil de partea greşită a istoriei. Acum e momentul ca liderii mondiali să denunţe clar agresiunea flagrantă a lui Putin şi să fie alături de ucraineni”.

Totodată, acesta a avertizat China să nu ofere niciun ajutor militar Rusiei sau vreun sprijin care să ajute Moscova să evite sancțiunile occidentale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:04 - Ştefan Pălărie, despre examenul de admitere la liceu, separat de Evaluarea Națională: Naște multă rezistenţă pentru că atinge un subiect sensibil. Dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor
23:55 - Trei polițiști din SUA au împușcat un bărbat fără picioare ce se afla într-un scaun cu rotile. Cum și-au motivat polițiștii fapta (VIDEO)
23:53 - Oamenii se tem de o posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș / S-au putut observa dâre de combustibil
23:43 - Noi proteste masive în Franța față de reforma pensiilor: Sindicatele spun că au fost 2,8 milioane de manifestanţi (VIDEO)
23:14 - Care este pasiunea neștiută a Deliei Matache / Mama ei o pedepsea în copilărie când făcea acest lucru
23:10 - O pasageră din Italia s-a dezbrăcat și s-a bătut cu însoțitorii de bord. Membrii echipajului au legat-o de scaun
22:58 - Gheorghe Ialomițianu (PMP): Guvernul se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să ia fondurile europene, care sunt gratis. Riscăm să pierdem o parte din banii UE (VIDEO)
22:53 - Reșițenii s-au descălțat înainte să intre în noul tramvai livrat de turci. De ce au fost nevoiți să facă acest gest (VIDEO)
22:35 - Țigările electronice de tip VAPE, mai dăunătoare decât țigările obișnuite / Provoacă mai multă inflamație în plămâni
22:19 - CCR a amânat iar dezbaterea sesizării depusă de USR și Forța Dreptei asupra legii care majorează salariile primarilor şi şefilor de consilii judeţene