SUA ar putea include România și Bulgaria în Programul Visa Waiver

SUA ar putea include România și Bulgaria în Programul Visa Waiver
Foto: Pixabay

Secretarul american al Securității Interne, Alejandro Mayorkas, a declarat marți că Statele Unite iau în considerare adăugarea a patru țări la programul special privind vizele, care permite cetățenilor să vină în America fără viză pentru o ședere de până la 90 de zile.

„Avem patru candidați în pregătire: Israel, Cipru, Bulgaria și România”, a declarat Mayorkas marți la un eveniment din industria turismului. „Suntem foarte, foarte concentrați pe program”, a adăugat el, spunând că oferă beneficii economice și de securitate semnificative, scrie reuters.

Beneficiile includerii în programul Visa Waiver

În septembrie, Statele Unite au adăugat Croația în programul de scutire de viză. Directorul executiv al Asociației de călătorii din SUA, Roger Dow, a declarat marți că Croația reprezintă un impuls de 100 de milioane de dolari pentru economia SUA. „De fiecare dată când adaugi una dintre aceste țări, călătoriile pur și simplu cresc”, a spus Dow.

Casa Albă a declarat în august, după o întâlnire între președintele Joe Biden și prim-ministrul israelian Naftali Bennett, că Biden a subliniat că „administrația sa va consolida cooperarea bilaterală cu Israelul în moduri care ar beneficia atât cetățenii americani, cât și cetățenii israelieni, inclusiv lucrând împreună pentru includerea Israelului. . în programul de scutire de viză. ”

Mayorkas s-a întâlnit, de asemenea, cu ambasadorul SUA al Israelului în august și a discutat problema renunțării la viză

În februarie, Mayorkas a discutat cu Comisarul European pentru Afaceri Interne și ambii „și-au exprimat interesul continuu pentru menținerea acordului SUA-UE privind înregistrarea numelor pasagerilor și pentru a lucra cu Bulgaria, Croația, Cipru și România pentru a îndeplini calificările pentru Programul de scutire de viză.

Care sunt condițiile pentru includerea în program

Pentru a participa la program, o țară trebuie să îndeplinească cerințele legate de combaterea terorismului,  aplicarea legii imigrației, securitatea documentelor și gestionarea frontierelor.

În prezent există 40 de țări în program.

„Aceste cerințe includ o rată de refuzuri a vizelor pentru nonimigrant sub 3%, eliberarea de documente de călătorie sigure și colaborarea strânsă cu autoritățile de aplicare a legii din SUA și de combatere a terorismului”, a declarat DHS luna trecută.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE