GATA, E LEGE: Parlamentul a aprobat introducerea CONCEDIULUI PATERNAL PLĂTIT pentru funcţionarii publici

GATA, E LEGE: Parlamentul a aprobat introducerea CONCEDIULUI PATERNAL PLĂTIT pentru funcţionarii publici
Foto: pixabay.com

Veşti bune pentru tăticii din SUA care lucrează în administraţia centrală.

BIANCA DRĂGUŞANU, SNOPITĂ ÎN BĂTAIE! VICTOR SLAV NU A PUTUT SĂ O RECUNOASCĂ! IMAGINI DE COȘMAR

Congresul american a dat undă verde pentru introducerea unui concediu parental plătit de 12 săptămâni pentru toţi funcţionarii federali, o măsură apărată de opoziţia democrată, dar şi de Ivanka Trump, fiica preşedintelui Donald Trump.

CUTREMUR MONDEN! RONA HARTNER A PĂȚIT-O GRAV! DOAMNE, CE S-A ÎNTÂMPLAT LA SPITAL

Măsura, aprobată marţi de Senat, a fost salutată săptămâna trecută de Ivanka Trump după adoptarea sa în Camera Reprezentanţilor, relatează Agerpres citând AFP.

CUTREMUR ÎN MUZICA POPULARĂ! FANII IRINEI LOGHIN AU AFLAT VESTEA CUMPLITĂ! FUEGO E DEVASTAT (GALERIE FOTO)

Ea „va marca un pas înainte uriaş pentru a face din concediul parental plătit o realitate pentru toţi americanii”, a comentat consiliera specială a liderului de la Casa Albă, care a făcut din emanciparea economică a femeilor unul din subiectele promovate intens.

Democraţii au obţinut ca măsura, care vizează 2,1 milioane de funcţionari civili în cazul unei naşteri biologice sau al unei adopţii, să fie integrată într-o amplă lege privind bugetul militar.

În schimb, ei au acceptat să voteze această lege care creează de asemenea ‘Forţa spaţială’ dorită de Donald Trump şi de republicani.

Această măsură privind concediul parental este un exemplu rar de consens într-un mediu politic extrem de polarizat.

Legea urmează să intre în vigoare în octombrie 2020. Democraţii îşi doresc ca ea să fie extinsă şi la sectorul privat, unde companiile sunt cele care decid în general dacă le acordă sau nu concediu parental plătit salariaţilor.

Legea federală nu impunea până acum decât 12 săptămâni de concediu parental neplătit, pentru funcţionari şi pentru companiile de peste 50 de salariaţi.

Persoanele care devin părinţi trebuie să folosească zilele de concediu medical sau de vacanţă pentru a rămâne mai mult timp cu copilul lor.

Ultima oră
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori