SUA: Măsuri mai stricte pentru cadrele medicale care îngrijesc bolnavi de Ebola

SUA: Măsuri mai stricte pentru cadrele medicale care îngrijesc bolnavi de Ebola

Autorităţile sanitare americane au publicat noi directive mai stricte pentru a asigura protecţia personalului medical care se ocupă de tratarea pacienţilor cu febră hemoragică, informează AFP.

Noile instrucţiuni se referă la creşterea măsurilor de securitate.

Astfel, înainte de a tratat un pacient cu Ebola, personalul medical trebuie să facă o pregătire intensivă pentru a dobândi competenţele necesare în vederea folosirii echipamentului de protecţie, a precizat Tom Frieden, directorul Centrului american de control şi prevenire a maladiilor (CDC).

Totodată, un expert pregătit va trebui să fie prezent pentru a supraveghea fiecare etapă a folosirii echipamentului de protecţie de către personalul medical. „Cel mai mare risc al contaminării cu Ebola este în momentul în care este scos echipamentul de protecţie”, a explicat Frieden.

Noile măsuri intervin în contexul în care două cadre medicale au fost contaminate cu virusul febrei hemoragice într-un spital din Texas, după ce au tratat un pacient liberian infectat.

Autorităţile americane nu au identificat exact situaţia care a condus la contaminarea celor două cadre medicale.

În prezent, doar patru instituţii medicale din Statele Unite dispun de unităţi speciale pentru tratatea pacienţilor infectaţi cu virusul Ebola.

Tags: