SUA: O femeie a transmis pe Facebook momentele de după uciderea prietenului ei de către un polițist (VIDEO)

SUA: O femeie a transmis pe Facebook momentele de după uciderea prietenului ei de către un polițist (VIDEO)

Polițiștii din Statele Unite sunt implicați într-un nou scandal. După ce, marți, un bărbat de culoare a fost împușcat mortal de doi ofițeri albi, fapt ce a dus la proteste în Louisiana, un alt bărbat a fost ucis de polițiști miercuri, de data aceasta în Falcon Heights, Minnesota.

Philando Castile a fost omorât de ofițeri după ce a fost oprit în trafic. În mașină, alături de el, se mai aflau două femei, iar una dintre ele a filmat și transmis live pe Facebook momentele imediate de după incident, informează CNN.

Clipul de aproape zece minute a strâns peste un milion de vizualizări înainte de a fi scos de pe Facebook. Ulterior, el a fost pus din nou, de data aceasta cu o atenționare privind conținutul dur.

SUA: O femeie a transmis pe Facebook momentele de după uciderea prietenului ei de către un polițist

#DIRECT_ONE_ia93x4#

Persoana care a filmat a fost identificată sub numele de Diamond Reynolds. În primul minut al clipului, Reynolds susține că Philando Castile poate avea asupra lui o armă deoarece are licență. Ea pretinde că, înainte de a fi împușcat, prietenul ei încerca doar să-și scoată din buzunar un document de identitate.

”Cu toții știm că nepotul meu era un copil bun și vrem dreptate”, a susținut Clarence, unchiul victimei. El a afirmat că Philando lucra în bucătăria unei școli.
Sergentul Jon Mangseth a declarat că doi ofițeri erau de față în acel moment, iar cel care a tras ar fi un polițișt cu mai mult de cinci ani de experiență. O anchetă a fost deschisă în acest caz, iar unul dintre polițiști a fost trimis în concediu plătit.

Mangseth a mai susținut că este primul incident de acest fel care se petrece în zonă în ultimii peste 30 de ani.