SUA: O fetiță de 10 ani din Ohio, însărcinată în urma unui viol, a fost nevoită să părăsească statul pentru a face avort. Cazul a arătat impactul deciziei Curții Supreme / Suspectul arestat și-a recunoscut fapta

SUA: O fetiță de 10 ani din Ohio, însărcinată în urma unui viol, a fost nevoită să părăsească statul pentru a face avort. Cazul a arătat impactul deciziei Curții Supreme / Suspectul arestat și-a recunoscut fapta
Protest în fața Curții Supreme a SUA, care a anulat dreptul constituțional la avort. „Ce alte drepturi ne vor lua de acum?”, scrie pe o pancartă. Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

O fetiță de 10 ani din statul american Ohio, rămasă însărcinată în urma unui viol, a fost nevoită să meargă pentru avort în statul vecin Indiana, din cauza deciziei Curții Supreme a SUA din 24 iunie de a nu mai garanta dreptul la avort. Urmare a acestei hotărâri, mai multe state americane conservatoare au interzis avorturile. Unele fac excepție pentru a proteja viața femeii însărcinate, dar nu și în caz de viol sau incest. Despre cazul fetiței a vorbit și președintele Joe Biden, care a deplâns încă o dată decizia Curții Supreme. Un suspect a fost arestat. El și-a recunoscut fapta.

Tragedii după decizia Curții Supreme a SUA privind avortul

Autoritățile au aflat despre acest caz de la mama fetei, care a informat serviciile locale de protecție a copilului pe 22 iunie. Acestea au anunțat poliția.
Copila a făcut avort pe 30 iunie în statul vecin Indiana, unde avorturile rămân legale.

Dr. Caitlin Bernard, ginecolog în Indianapolis, a spus că constatat un aflux de femei care solicitau avort în Indiana, în special din statele învecinate Kentucky și Ohio, care au limitat drastic avortul după decizia Curții Supreme.

Suspectul arestat a recunoscut că a violat-o pe fetiță

Poliția din Columbus l-a arestat pe Gerson Fuentes, în vârstă de 27 de ani. Acesta e acuzat de „viol asupra unui minor sub 13 ani”. El a fost arestat preventiv într-o închisoare din comitatul Franklin, cauțiunea fiind de 2 milioane de dolari.

Tânărul a recunoscut că a violat-o pe fetiţă de cel puţin două ori, informează CNN.

Detectivul Jeffrey Huhn, care a depus mărturie în proces, a declarat că probele de ADN obținute de la clinica din Indianapolis au fost comparate cu probe prelevate de la Fuentes și de la frații copilului.

Fuentes urmează să ajungă din nou în fața instanței pe 22 iulie.

Urmăriți B1TV.ro și pe