SUA, măsuri drastice pentru a preveni apariţia unei noi generaţii de fumători: Vânzarea online a țigărilor electronice cu arome, interzisă

SUA, măsuri drastice pentru a preveni apariţia unei noi generaţii de fumători: Vânzarea online a țigărilor electronice cu arome, interzisă

Autoritățile din SUA se pregătesc să interzică vânzarea pe internet a țigărilor electronice cu arome. Măsura a fost propusă de Agenţia Federală a Alimentelor şi Medicamentelor (FDA) cu scopul de a-i împiedica pe tineri să mai utilizeze astfel de dipozitive. Se încearcă astfel prevenirea apariției unei noi generații de fumători, informează Reuters.

Astfel, țigările electronice cu arome ar urma să fie disponibile la vânzare doar în magazine.

Până la jumătatea anului 2019, vor avea loc consultări publice cu privire la aceste propuneri.

„Nu vrem să lăsăm să apară un nou grup de potenţiali fumători, cu problemele de sănătate asociate”, a declarat comisarul FDA, Scott Gottlieb.

Potrivit datelor oficiale, comparativ cu situația de anul trecut, în SUA a fost înregistrată o creștere cu 78% a numărului a liceenilor care declară că au utilizat ţigări electronice în ultimele 30 de zile.

Tags:
Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)