SUA: Un cuplu şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovit de fulger în imediata apropiere a Casei Albe

SUA: Un cuplu şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovit de fulger în imediata apropiere a Casei Albe
SUA: Un cuplu şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovit de fulger în imediata apropiere a Casei Albe. Sursa Foto: Pixabay

Mai multe fulgere s-au abătut joi seară asupra unui parc public aflat la marginea reşedinţei oficiale a preşedinţilor americani, cu câteva minute înaintea orei locale 19:00 (23:00 GMT).

Două persoane au murit şi alte două au fost grav rănite după ce au fost lovite de fulger în proximitatea imediată a Casei Albe din Washington, a confirmat vineri Poliţia locală pentru AFP.

Un cuplu a murit după ce a fost lovit de fulger în fața Casei Albe

„Două persoane au fost declarate decedate după ce au fost lovite de fulger în Lafayette Square”, la câţiva metri distanţă de gardul aflat în faţa peluzei de la Casa Albă, a precizat Poliţia din Washington.

Victimele sunt un cuplu originar din statul american Wisconsin: James Mueller, în vârstă de 76 de ani, şi soţia lui, Donna Mueller, în vârstă de 75 de ani.

Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, a transmis condoleanţe familiilor persoanelor decedate într-un comunicat publicat vineri, precum şi „rugăciunile sale pentru cele care luptă încă pentru vieţile lor”.

O furtună s-a abătut asupra oraşului Washington

Imaginile publicate de pompierii locali arată un număr mare de vehicule ale serviciilor de urgenţe în acel parc cu numeroşi copaci, în timpul unei furtuni care s-a abătut asupra oraşului Washington, potrivit agerpres.ro.

Probabilitatea de a fi lovit de fulger este de 1 la 1 milion, arată datele publicate de autorităţile sanitare americane.

„Imediat ce se produce un fulger, trebuie să vă refugiaţi într-un loc sigur. Copacii, bineînţeles, nu sunt locuri sigure”, a reamintit purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Pompieri din Washington, Vito Maggiolo, pentru presa locală.

Urmăriți B1TV.ro și pe