Suedia, aproape sigură că Siria a utilizat armament chimic în atacul de la Damasc

Suedia, aproape sigură că Siria a utilizat armament chimic în atacul de la Damasc
Carl Bildt, ministrul suedez de Externe, a declarat, vineri, că este aproape sigur că Siria a utilizat armament chimic în atacul comis împotriva civililor din apropiere de Damasc, relatează AFP.  ...

Carl Bildt, ministrul suedez de Externe, a declarat, vineri, că este aproape sigur că Siria a utilizat armament chimic în atacul comis împotriva civililor din apropiere de Damasc, relatează AFP

„Încercând să evaluez toate informaţiile care sunt disponibile, consider dificil să se ajungă la altă concluzie decât că o substanţă chimică letală a fost utilizată în atacul pe care forţele regimului sirian l-au efectuat în noaptea de marţi spre miercuri„, a scris ministrul pe blogul său.

Informaţii despre utilizarea armelor chimice ne-au parvenit, deja, anterior, şi pare evident că acestea au fost utilizate în mai multe rânduri şi în diverse locuri, chiar dacă acest lucru lucru a avut loc la o scară mai mică„, a completat Bildt.

Potrivit șefului diplomației suedeze, este „important ca inspectori ONU să obţină imediat ce este posibil dreptul de a vizita locul şi de a-şi prezenta constatările”.

Tags:
Ultima oră
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat