Suedia introduce programul de lucru de șase ore

Suedia introduce programul de lucru de șase ore
Foto: forbes.com

Suedia introduce programul de lucru de șase ore pe zi într-o încercare de a crește productivitatea și de a-i face pe oameni mai fericiți, informează The Independent.

Mai mulți angajatori au făcut deja această schimbare, potrivit site-ului Science Alert, care spune că scopul este acela de a se lucra mai mult într-un timp mai scurt. În plus, oamenii ar trebui să mai aibă energie la finele programului pentru a se simți bine în timpul liber.

Centrele Toyota din Gothenburg, al doilea cel mai mare oraș din Suedia, au făcut această schimbare acum 13 ani, iar compania a raporat că angajații sunt mai fericiți, iar profitul este mai mare.

Filimundus, un creator de aplicații care își are sediul în Stockholm, a introdus programul de lucru de șase ore anul trecut.

”Ziua de lucru de opt ore nu este la fel de productivă pe cât s-ar crede. Să stai concentrat pe o anumită muncă timp de opt ore este o provocare enormă. Pentru a face față, combinăm perioadele de odihnă cu cele de muncă. În același timp, ne este greu să ne gestionăm viețile private în afara orelor de lucru” a spus Linus Feldt, CEO-ul companiei.

Feldt a mai spus că angajații nu au voie să stea pe rețelele de socializare, întâlnirile sunt ținute la minimum, și alte distracții în timpul orelor de lucru sunt excluse, dar scopul este ca aceștia să fie mai motivați să muncească mai serios. El mai spune că noul program le permite oamenilor să aibă cu adevărat o viață privată atunci când pleacă de la serviciu, lucru destul de greu de realizat când ziua de lucru are opt ore.

Tags:
Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)