Suedia nu finanţează și nu înarmează organizaţii teroriste. Premierul Magdalena Andersson, răspuns la acuzațiile Turciei

Suedia nu finanţează și nu înarmează organizaţii teroriste. Premierul Magdalena Andersson, răspuns la acuzațiile Turciei
Suedia nu finanţează și nu înarmează organizaţii teroriste.

Suedia nu finanţează și nu înarmează organizaţii teroriste, a declarat prim-ministrul Magdalena Andersson, ca răspuns la afirmaţiile Turciei că este un „cămin” pentru organizaţiile teroriste.

„Nu trimitem bani organizațiilor teroriste și, evident, nici arme”, a declarat Andersson la o conferință de presă la Stockholm, potrivit BBC.

Turcia se opune cererilor Suediei și Finlandei de a adera la NATO

Turcia, membră NATO, a declarat că nu va susține planurile Suediei și Finlandei de aderare la alianță, afirmând că țările nordice sunt „căminul multor organizații teroriste”.

Reprezentanții Suediei și Finlandei se întâlnesc astăzi cu oficialii turci pentru a discuta despre cererile lor de aderare la NATO. Deși Turcia a sprijinit oficial extinderea de când a aderat la NATO în urmă cu 70 de ani, opoziția sa ar putea reprezenta o problemă pentru Suedia și Finlanda, având în vedere că noii membri au nevoie de un acord unanim.

„Urmărim evoluțiile referitoare la Suedia și Finlanda, dar nu avem opinii pozitive”, a spus Erdogan reporterilor la Istanbul, adăugând că a fost o greșeală ca NATO să accepte Grecia ca membru în trecut.

„Nu vrem să repetăm ​​greșeli similare. În plus, țările scandinave sunt state cu organizații teroriste”, a spus Erdogan fără a oferi detalii.

„Sunt chiar membri ai parlamentului în unele țări. Nu este posibil să fim în favoarea extinderii”, a adăugat el.

Turcia a criticat în mod repetat Suedia și alte țări din Europa de Vest pentru gestionarea organizațiilor considerate teroriste de Ankara, inclusiv grupările militante kurde PKK și YPG și adepții clericului islamic din SUA Fethullah Gulen.

Urmăriți B1TV.ro și pe