Surse: Unul dintre autorii atacurile de la Ottawa este militant islamist

Surse: Unul dintre autorii atacurile de la Ottawa este militant islamist
Foto: thestar.com

Unul dintre autorii atacurilor armate din Ottawa purta văl islamic, ceea ce sugerează că este vorba de un complot terorist islamist, probabil al grupării Stat Islamic în Irak şi Levant, afirmă surse din cadrul poliţiei citate de The Star.

Bărbatul împuşcat mortal de forţele de ordine după ce a deschis focul în sediul Parlamentului canadian purta „văl islamic”, au declarat oficiali ai poliţiei canadiene.

Guvernul Canadei sporise nivelul de alertă antiteroristă înainte de atacurile de la Ottawa, după un incident islamist petrecut luni şi soldat cu doi morţi, relatează BBC News.

Un militant islamist a atacat cu maşina, luni, doi militari canadieni, omorându-l pe unul dintre ei. Atacatorul a fost ucis în schimbul de focuri cu poliţia. Ca reacţie, Canada a sporit nivelul de alertă teroristă de la nivelul „scăzut” la „mediu”.

Membri ai grupului terorist Stat Islamic au planuri privind comiterea de atacuri în Statele Unite şi Canada, anunţă Biroul Federal american de Investigaţii (FBI), cerând autorităţilor să rămână mobilizate, pe fondul atacurilor de la Ottawa. Potrivit FBI, serviciile secrete au interceptat de curând conversaţii ale unor membri ai grupului terorist Stat Islamic care analizau posibilitatea comiterii unor atacuri la unităţi militare din Statele Unite şi Canada. FBI a cerut autorităţilor americane să fie vigilente, precizând că oferă asistenţă serviciilor de securitate canadiene.

Atacuri armate au fost semnalate în cel puţin trei zone din Ottawa, miercuri dimineaţă, autorităţile căutând mai mulţi bărbaţi înarmaţi.

Tags: