Surse: Vladimir Putin a început să își decapiteze serviciile secrete, după eșecul din Ucraina. Importanți lideri FSB, plasați în arest la domiciliu

Surse: Vladimir Putin a început să își decapiteze serviciile secrete, după eșecul din Ucraina. Importanți lideri FSB, plasați în arest la domiciliu
Vladimir Putin, februarie 2022

Vladimir Putin a început să ordone decapitări în rândul conducerii serviciilor secrete ruse, după ce campania militară din Ucraina întâmpină dificultăți. Andrei Soldatov, un jurnalist rus de investigații, specializat în chestiuni de securitate susține că liderii filialei FSB din Ucraina se află în arest la domiciliu.

Vladimir Putin a ordonat plasarea în arest a mai multor lideri FSB

Personajele plasate în arest de Putin ar fi trebuit să destabilizeze Ucraina. După peste două săptămâni de la invadarea țării, este evident că ei au eșuat.

“Putin pare să fie cu adevărat nemulțumit de FSB în urma invaziei din Ucraina: a atacat 5 Service SOiMS (filiala de informații externe a FSB în Ucraina). Serghei Beseda, șeful Serviciului, și adjunctul său Bolukh, al doilea în ierarhie, au fost plasați în arest la domiciliu, potrivit surselor mele din interior”, scrie pe Twitter jurnalitul Andrei Soldatov.

Demiteri în rândul armatei

Opt generali au fost demiși de liderul Kremlinului. Decizia vine după eșecul desfășurării „operațiunii speciale” din Ucraina. Președintele Rusiei fiind furios din cauza informațiilor eronate și  strategiilor ineficiente, care au adus o serie de înfrângeri jenante în primele zile de război.

Oleksiy Danilov, șeful Consiliului de Securitate al Ucrainei, a declarat că „aproximativ opt” comandanți ruși au fost concediați de la începutul conflictului, în timp ce Moscova încearcă să-și schimbe strategia după ce tentativa sa de „șoc și uimire” a căzut.

Urmăriți B1TV.ro și pe