Susținătorii lui Donald Trump i-au trimis 1,5 milioane de dolari în 3 zile, după ce acesta a spus că va fi arestat marți

Susținătorii lui Donald Trump i-au trimis 1,5 milioane de dolari în 3 zile, după ce acesta a spus că va fi arestat marți
Foto: Hepta - Capital Pictures / Tasos Katopodis

Afirmația lui Trump cu privire la arestarea sa de marți a fost falsă, dar asta n-a influențat negativ strângerea de fonduri. El ar fi strâns 1,5 milioane de dolari de la susținători, în cele trei zile după ce a spus că va fi arestat, conform mai multor rapoarte.

Susținătorii i-au trimis 500.000 de dolari pe zi

Faptul că a primit 1,5 milioane de dolari în trei zile înseamnă că Trump a strâns în medie 500.000 de dolari pe zi – aproape dublu față de media zilnică atunci când și-a anunțat candidatura la Casa Albă în noiembrie.

Campania lui Trump a adus 11,8 milioane de dolari în cele șase săptămâni dinaintea anunțului, cu o medie de 280.000 de dolari pe zi. Iar în cele șase săptămâni după ce Trump și-a anunțat candidatura, campania sa a strâns 9,5 milioane de dolari, adică 226.000 de dolari pe zi.

Trump i-a îndemnat pe susținători să „PROTESTEZE, să ne luăm NAȚIUNEA înapoi” în postarea sa de sâmbătă de pe Truth Social, în contextul în care se zvonea că ar putea fi pus în curând sub acuzare de un mare juriu din New York în cazul Stormy Daniels.

Pe măsură ce anticiparea unei puneri sub acuzare a crescut, campania lui Trump a capitalizat pe seama zvonurilor.

„Dacă o duceți prost, așa cum o duc atât de mulți dintre voi, nu trimiteți nimic. Dacă o duceți bine iar asta se datorează politicilor fostei administrații Trump, trimiteți o contribuție”, a scris el luni. El a postat apoi, din nou, același mesaj miercuri.

Trump a strâns milioane de euro susținând, fără dovezi și fără a fi justificat, că este victima unei persecuții politice.

În săptămânile de după ce a pierdut alegerile din 2020, fostul președinte a strâns 170 de milioane de dolari pe baza minciunilor potrivit cărora Casa Albă i-a fost furată, a relatat The New York Times.

El le-a spus alegătorilor că banii lor vor merge către un „Fond oficial de apărare a alegerilor” pentru investigarea alegerilor, dar comisia din 6 ianuarie a Camerei Reprezentanților a confirmat în iunie că un astfel de fond nu a existat niciodată. Majoritatea banilor au mers în schimb în conturile lui Trump, potrivit The Post.

Urmăriți B1TV.ro și pe