Sute de imigranți au forțat un cordon al poliției ungare în apropiere de frontiera cu Serbia

Sute de imigranți au forțat un cordon al poliției ungare în apropiere de frontiera cu Serbia

Sute de imigranți au forțat marți un cordon al poliției ungare în apropiere de frontiera cu Serbia și se îndreaptă spre nord-est de-a lungul unei linii de cale ferată, au relatat media locale, citate de AFP, notează Agerpres.

După ce au forțat cordonul de poliție, imigranții, unii dintre ei având copii în brațe, au început să fugă pe câmp și să se deplaseze apoi pe calea ferată în direcția orașului Szeged. Polițiștii i-au urmat, fără să-i oprească.

Persoanele respective fac parte dintr-un grup de circa 1.500 de bărbați, femei și copii exasperați că au așteptat mai multe ore la un punct de adunare, la Roszke, în sudul Ungariei, de unde imigranții sunt duși la un centru de primire și înregistrare pentru solicitanții de azil.

Peste 160.000 de imigranți au trecut ilegal frontiera ungară de la începutul acestui an, dintre care 2.706 numai luni, potrivit Budapestei.

Tags:
Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)