”Echipă de supraveghere”, pregătită pentru vânarea homosexualilor

''Echipă de supraveghere'', pregătită pentru vânarea homosexualilor

În cel mai mare oraș din Tanzania, poliția desfășoară o operațiune de prindere a homosexualilor, aceștia urmând să fie trimiși după gratii, informează The Telegraph.

O comisie a fost formată pentru a identifica toţi bărbaţii homosexuali care trăiesc în respectivul oraș. Aceasta este condusă de Paul Makonda, aliat apropiat al preşedintelui Tanzaniei, John Magufuli. Makonda a declarat că o listă cu 200 de suspecţi a fost deja întocmită în urma sesizărilor populaţiei şi a verificării mai multor conturi de social media.

”Am informaţii despre prezenţa mai multor homosexuali în provincia nostră. Aceştia se laudă pe reţelele sociale. Daţi-mi numele lor. Echipa mea ad-hoc va începe să pună mâna pe ei de lunea viitoare”, a declarat președintele comisiei, potrivit The Telegraph.

Conștient de o posibilă reacție a unor țăriîn cazul în care Tanzania ar reţine homosexuali în masă, Makonda a declarat că ”prefer mai degrabă să supăr ţările respective decât pe Dumnezeu”.

În Tanzania, homosexualitatea este ilegală și pedepsită cu închisoarea. De la numirea în fruntea țării a lui Magufuli, în 2015, Tanzania a devenit tot mai intolerantă. Anul trecut, ela anunţat închiderea clinicilor SIDA, acuzându-le că promovează homosexualitatea.

Tags: