Televiziunile rusești, împotriva oligarhilor din Rusia în contextul mobilizării: „Să li se încredințeze, lui Abramovici trupele aeropurtate, lui Deripaska unitățile de infanterie”

Televiziunile rusești, împotriva oligarhilor din Rusia în contextul mobilizării: „Să li se încredințeze, lui Abramovici trupele aeropurtate, lui Deripaska unitățile de infanterie”
Foto: Captură Twitter

Televiziunile rusești par să fie împotriva oligarhilor din Rusia, în timp ce mobilizarea anunțată de Putin nu decurge conform planului, iar autoritățile nu sunt în stare să furnizeze recruților echipamente elementare.

„În mod clar, nu putem spune că totul este minunat. Ar trebui să înțelegem asta”, spune deputatul Yuri Șvitkin, președintele adjunct al Comisiei de Apărare din Duma de Stat, cu privire la mobilizarea ordonată de președintele Vladimir Putin pe 21 septembrie.

Există factorul uman și probleme organizatorice

„Șefii regiunilor Federației Ruse sunt astăzi direct implicați în mobilizarea în desfășurare. Ei sunt implicați nu doar în logistică, ci și în materie de provizii, echipamente de comunicare, provizii medicale șamd.”, explică deputatul.

„Cred că ar trebui să intensificăm această muncă puțin. În primul rând, și haideți să fim sinceri, structurile oligarhice pe care le avem în prezent fac niște comentarii stranii despre operațiunea militară specială”, continuă deputatul rus.

În aceeași ordine de idei, el a menționat că „mi-ar plăcea să ne uităm la rolul lui Roman Abramovici, Oleg Deripaska, Vladimir Potanin și toți ceilalți. Ce fac ei pentru forțele noastre armate? Poate că este adevărat că fac cadouri iPhone-uri naziștilor? Unii dintre ei, nu voi da niciun nume dar dv. i-ați numit deja”

În acest context, prezentatoarea a intervenit pentru a aduce precizări pe marginea subiectului despre „cadouri” și a subliniat că în mass-media ucraineană a început să circule o înregistrare video care arată că Roman Abramovici s-a implicat activ în eliberarea liderilor regimentului Azov care au fost capturați la uzina Azovstal din Mariupol.

La un moment dat, Olga Skabaeva, a considerat necesar să adauge că „ar fi frumos dacă fiecare  dintre noi contribuie [la efortul de război] în funcție de posibilitățile și înclinațiile sale”, pentru a-și putea nota un merit în eventuala victorie din Ucraina.

Ce ar trebui să facă oligarhii ruși în acest „moment dificil”

„Acestea sunt vremuri dificile pentru țara noastră”, subliniază prezentatoarea poreclită „păpușa de fier” a președintelui Vladimir Putin datorită criticilor virulente aduse opoziției ruse când aceasta încă era relevantă pe scena politică.

„Oamenii bogați au așa o ocazie, există o listă întreagă de lucruri care lipsesc pe front. De ce să nu vă ajutați țara în acest moment dificil?”, întreabă retoric Olga Skabeeva.

Deputatul rus a menționat la acest capitol că „ar trebui să introducem niște amendamente în câteva dintre actele normative legate de mobilizare”

„De exemplu, nu există nicio interdicție privind trecerea graniței. Cred că este timpul să ne ocupăm mai dur de unele dintre aceste probleme. În prezent avem o armată de muncitori și țărani.

De exemplu, structurilor oligarhice ar trebui să li se încredințeze, lui Abramovici trupele aeropurtate, lui Deripaska unitățile de infanterie motorizată, lui Potanin diviziile de tancuri”, a adăugat președintele adjunct al Comisiei de Apărare din Duma de Stat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”