Tensiuni în Europa: Estonia a expulzat doi diplomați ruși. Moscova anunță că va reacționa

Tensiuni în Europa: Estonia a expulzat doi diplomați ruși. Moscova anunță că va reacționa

Estonia a anunțat vineri seară prin intermediul ministerului de Externe expulzarea a doi diplomați ruși. Oficialii de la Talinn nu au anunțat însă și motivul care a dus la luarea acestei decizii.

"Confirmăm că Estonia a expulzat doi diplomaţi ruşi. Nu facem niciun comentariu pe această temă", a afirmat Sandra Kamilova, purtătorul de cuvânt al Ministerului eston de Externe.

Potrivit agenție BNS, citată de ZF, cei doi ar fi consulul general rus din Narva, Dmitri Kazennov și diplomatul Andrei Sugaiev.

Tensiunile dintre cei două țări au atins cote uriașe în ultima perioadă pe fondul politicii expansioniste a Rusiei și a declarațiilor provocatoare făcute de Moscova.

Populația Estonie este formată dintr-un procent mare de minoritari ruși. 25% din totatul populației se declară ruși, iar în orașe precum Narva, unde era prezent consulul general Kazennov, procentul atingea chiar 90%.

La începutul lunii mai, Tribunalul din Tallinn a condamnat un cetăţean rus la cinci ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Rusiei.

Estonia și-a declarat independența după desprinderea din Uniunea Sovietică în 1991, iar din 2004 este membră NATO și UE.

Ultima oră
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări