Tentativa de lovitură de stat a eşuat: Guvernul deţine controlul în proporţie de 90% (VIDEO)

Tentativa de lovitură de stat a eşuat: Guvernul deţine controlul în proporţie de 90% (VIDEO)
Foto: nbcnews.com

Erdogan a preluat controlul în Turcia. Tentativa de lovitură de stat a eşuat. 265 de persoane au murit şi 1.500 au fost rănite. Rebelii s-au predat ori au fost capturaţi de poliţişti. Ei au fost umiliţi în public. Cancelarul german Angela Merkel a lansat un apel către liderul turc Erdogan, ca autorii loviturii de stat să fie trataţi cu respect. Şeful statului turc susţine că, în spatele acestui puci, s-ar afla clericul musulman Fethullah Gulen, adversarul său care locuieşte în Statele Unite. Erdogan a fost întâmpinat de mii de sustinători la Istanbul, unde avionul sau a aterizat după mai multe încercări, informează B1 TV, care citează presa internațională.

Lovitura de stat din Turcia a eşuat iar guvernul deţine controlul în proporţie de 90%. Autorii au început să se predea rând pe rând şi au fost reţinuţi de poliţie. Mai mulţi ofiţeri de rang înalt, suspectaţi că au pus la cale puciul, au fost prinşi în mai multe oraşe din ţară. Şi sute de rebeli s-au predat și au fost umiliţi. Fie au fost puşi sa meargă pe stradă în lenjerie intimă, fie au fost bătuţi cu o curea.

Presa străină notează că un soldat, a fost decapitat. Premierul turc Binali Yildirim a anunţat că Turcia ia în calcul reintroducerea pedepsei cu moartea pentru autorii tentativei de lovitură de stat. Cu toate că a condamnat puciul, cancelarul german Angela Merkel a lansat un apel către liderul turc Erdogan ca autorii să fie trataţi cu respect.

Tentativa de lovitură de stat a eşuat: Guvernul deţine controlul în proporţie de 90%

#DIRECT_ONE_lkscgw#

Mulţimea nervoasă a atacat militarii. Unul dintre aceştia a scăpat cu greu. El a fost salvat de un poliţist.

O facţiune din cadrul forţelor armate turce a încercat, să îndepărteze de la putere guvernul turc, folosind tancuri şi elicoptere de atac. Rebelii au fost opriţi după ce populaţia a ieşit pe străzi în sprijinul preşedintelui turc Tayyip Erdogan. Zeci de oameni şi-au pierdut vieţile, iar mii au fost răniţi.

Opt militari care au participat la tentativa de lovitură de stat s-au urcat într-un elicopter Black Hawk şi au plecat spre Grecia. Au aterizat în oraşul Alexandroupolis, unde au cerut azil.

După mai multe ore de încercări avionul lui Erdogan a aterizat în Istanbul, unde a fost întâmpinat de mii de susținători. În momentul sosirii sale s-a auzit şi o puternică explozie. Liderul de la Ankara a declarat că " nicio putere nu este deasupra voinţei naţionale".
Erdogan se afla în Bodrum în momentul izbucnirii revoltei.