The Washington Post: FBI a căutat la reşedinţa lui Trump de la Mar-a-Lago documente clasificate din domeniul nuclear

The Washington Post: FBI a căutat la reşedinţa lui Trump de la Mar-a-Lago documente clasificate din domeniul nuclear
Foto: Hepta - Zuma Press / Al Grillo Zuma Press WireService

Noi detalii ies la iveală în cazul anchetei lui Donald Trump. FBI ar fi căutat documente clasificate referitoare la arme nucleare, printre altele, atunci când agenţii au percheziţionat staţiunea Mar-a-Lago a fostului preşedinte Donald Trump din Palm Beach, Florida, scrie pentru Washington Post.

Noi detalii din ancheta în care este implicat Donald Trump

Anchetatorii au căutat documente dispărute, informaţie furnizată de Arhivele Naţionale, instituţie care a făcut o sesizare penală la Departamentul de Justiţie, după ce a descoperit unele documente extrem de sensibile printre materialele ridicate de la Mar-a-Lago în ianuarie.

Cele 15 cutii conţineau unele docmente care făceau parte din programele speciale de acces (SAP), o clasificare care include protocoale pentru a limita semnificativ cine ar avea acces la informaţii.

„Departamentul nu ia o astfel de decizie cu uşurinţă. Acolo unde este posibil, este o practică standard să se caute mijloace mai puţin intruzive ca alternativă la o căutare şi să se limiteze la orice căutare care este întreprinsă”, a spus Garland într-o conferinţă de presă.

Trump a declarat, joi, într-o postare pe platforma sa Truth Social, că „nu se va opune eliberării documentelor”, adăugând: „Fac un pas mai departe încurajând eliberarea imediată a acelor documente”.

Fostul președinte al Statelor Unite a fost audiat după ce reședința sa din Florida a fost percheziționată de FBI.

Ce au găsit agenții FBI în casa lui Donald Trump din Florida

Donald Trump a refuzat să răspundă la întrebările procurorului general din New York legate de ancheta privind posibile fraude comise de una dintre organizațiile sale.

Agenții au găsit documente clasificate luate de Trump de la Casa Albă. Fostul președinte a invocat însă al cincilea amendament al Constituției americane și a susținut, din nou, că este victima unei „vânători de vrăjitoare”, potrivit stirileprotv.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe