Theresa May ia Brexit-ul de coarne! Ministrul care a NEGOCIAT până acum, pus pe tuşă

Theresa May ia Brexit-ul de coarne! Ministrul care a NEGOCIAT până acum, pus pe tuşă

Premierul britanic Theresa May a preluat conducerea negocierilor cu privire la ieşirea din UE, care s-a aflat până acum în mâna ministrului Brexitului, o schimbare menită să conducă la o ”eficientizare” în contextul în care divorţul se apropie cu paşi mari, anunţă The Independent.

Londra şi Bruxellesul vor să ajungă până în octombrie la un acord care să organizeze Brexitul, prevăzut pe 29 martie 2019, şi să pună bazele relaţiilor lor viitoare. Însă europenii sunt îngrijoraţi de situaţia negocierilor şi punerea constantă în discuţie, în ţară, a strategiei premierului.

Este esenţial ca Guvernul să se organizeze în modul cel mai eficient, pentru a permite Regatului Unit să iasă din Uniunea Europeană”, a subliniat, marţi, Theresa May într-o declaraţie în Parlament.

În acest scop, fac câteva modificări în repartizarea funcţiilor” în Guvern, a adăugat conducătoarea conservatoare.

Ministrul Brexitului (DexEU) „va continua să conducă toate pregătirile Guvernului cu privire la ieşirea din UE, iar ”eu voi conduce negocierile cu Uniunea Europeană”, a subliniat Theresa May.

Cu alte civinte, aşa cum sublinia cotidianul The Guardian în ediţia de marţi, ministrul Brexitului a fost ”retrogradat”.

Această schimbare încheie o secvenţă politică în decursul căreia premierul o obţinut o serie de victorii în Parlament, însă fără să reuşească să pună capăt disensiunilor conservatorilor cu privire la Brexit, care-i ameninţă permanent mandatul politic.

Theresa May va deţine de-acum frâiele negocierilor, însă ea nu va discuta în mod direct cu negociatorul-şef al UE cu privire la Brexit.