Tinerii din Grecia nu își mai permit să locuiască singuri: 63,5% din grecii cu vârste între 18 şi 34 stau cu părinții

Tinerii din Grecia nu își mai permit să locuiască singuri: 63,5%  din grecii cu vârste între 18 şi 34 stau cu părinții

Grecia se confruntă cu mari probleme financiare, iar acest lucru se vede din ce în ce mai pronunțat în rândul populaiei. Tinerii care își închiriaseră locuințe pentru a începe o viața pe cont propriu sunt nevoiți să se mute înapoi cu părinții pentru că nu reușesc să facă față cheltuielilor.

Să te muţi din casa părintească echivalează cu un ritual de trecere la maturitate. Să te muţi înapoi cu părinţii înseamnă disperare. În acest moment, Grecia se confruntă exact cu acest fenomen, scrie Bloomberg.Procentul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani care locuiesc cu părinţii a urcat la 63,5% din total, potrivit Eurostat.

Mai mult de jumătate din grecii cu vârste între 25 şi 34 de ani locuiesc cu părinţii.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)