Toaleta unei școli a fost inaugurată cu fast și tăiere de panglică, în Republica Moldova (FOTO)

Toaleta unei școli a fost inaugurată cu fast și tăiere de panglică, în Republica Moldova (FOTO)

Situație halucinantă în Republica Moldova, unde politicienii se pregătesc la rândul lor de alegeri în noiembrie. Toaleta unei școli gimnaziale din satul Hiliuţi, raionul Râşcani, a fost inaugurată cu fast și tăiere de panglică.

La eveniment au participat primarul satului, Alexandru Sandu, deputatul socialist Vladimir Mizdrenco, preşedintele raionului, Vasile Secrieru, şi directoarea instituţiei de învăţământ, Ana Matei. Aceștia s-au fotografiat alăturid e două eleve care țineau panglica ce a fost tăiată de politicieni.

„Astăzi am efectuat o vizită de lucru în s.Hiliuţi împreună cu Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, dl. Vladimir Mizdrenco. Consiliul raional Rîşcani împreună cu dl. Vladimir Mizdrenco (amendament la Bugetul de Stat) au contribuit la construcţia grupului sanitar în Gimnaziul Hiliuţi, un lucru necesar şi solicitat de mult timp. Condiţiile necesare pentru copii şi angajaţi trebuie să le asigurăm”, a scris preşedintele raionului pe Facebook.

Din imaginile postate ulterior pe pagina de Facebook a lui Vasile Secrieru se vede că doar primarul satului poartă mască de protecţie împotriva COVID-19 în incinta şcolii. Restul oficialilor au ignorat normele sanitare, în ciuda faptului că Republica Moldova se confruntă cu o criză sanitară fără precedent cauzată de pandemia de coronavirus. De asemenea, numeroase unități de învățământ sunt închise zilnic.

Deputata Platformei DA, Inga Grigoriu, a sesizat Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului și Procuratura Generală, pe motiv că evenimentul ar fi pus în pericol sănătatea elevilor și pentru că le-a fost utilizată imaginea în scopuri electorale.