Tragedia din clubul Colectiv, în presa internațională: “Românii au plâns, au înjurat şi s-au rugat pentru victimele incendiului de la Club Colectiv" (VIDEO)

Tragedia din clubul Colectiv, în presa internațională: “Românii au plâns, au înjurat şi s-au rugat pentru victimele incendiului de la Club Colectiv" (VIDEO)

„Românii au plâns, au înjurat şi s-au rugat pentru victimele din clubul Colectiv”, descrie agenţia Associated Press atmosfera de la marşul din Bucureşti la care au participat mii de oameni. La două zile de la tragedie, drama din Capitală continuă să fie un subiect important în presa internaţională.

“Românii au plâns, au înjurat şi s-au rugat pentru victimele incendiului de la Club Colectiv, în timp ce medicii au avertizat că bilanţul ar putea creşte „semnificativ” deoarece mulţi răniţi au arsuri grave”, scrie agenţia de presă Associated Press. Jurnaliştii americani au adăugat că oamenii foarte credincioşi de la ţară s-au rugat în biserici şi au ţinut un moment de reculegere.

Cotidianul britanic The Guardian a relatat despre marşul organizat în memoria victimelor şi a notat că mii de persoane au mărşăluit prin Bucureşti, în condiţiile în care bilanţul incendiului de la Clubul Colectiv, de vineri noapte, a ajuns la 30 de morţi.

Poliţia a precizat că 10.000 de persoane au mărşăluit din Piaţa Universităţii până la locul tragediei, unde se afla o mare de flori şi candele.

Postul american de televiziune CNN relatează la rândul său că peste 12.000 de persoane au participat la manifestaţia de pe străzile Bucureştiului, cu bannere pe care scria „Corupţia, lăcomia şi indiferenţa ucid România” sau „Avem 18.000 de biserici şi numai 425 de spitale, dar stăm şi privim cum fraţii noştri mor pe trotuare”.

Reacţiile furioase ale participanţilor la marş au fost amintite şi de postul Euronews, care a realizat un reportaj în Capitală.

“Autorităţile închid ochii, în timp ce mita nu mai are limită.

Acesta nu este singurul incident care a implicat artificiile. Ştiu despre alte două incidente asemănătoare”, scrie Euronews.

Tragedia din clubul Colectiv a fost comentată şi în Franţa. Polemica a luat amploare în weekend, iar presa a acuzat proprietarii clubului şi autorităţile de „iresponsabilitate”, notează publicaţia Liberation.

Agenţia de presă Reuters notează că ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, a vizitat locul incendiului şi a întâlnit oameni care aprindeau candele în semn de solidaritate cu familiile care sunt în doliu.

#DIRECT_ONE_vv2bf2# 

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)