Traian Băsescu: Președintele României nu a informat că în iunie România a acceptat cotele. Ieri am aflat cu stupoare de la Iohannis că UE ne obligă (VIDEO)

Traian Băsescu: Președintele României nu a informat că în iunie România a acceptat cotele. Ieri am aflat cu stupoare de la Iohannis că UE ne obligă (VIDEO)
Foto: B1 TV

Fostul președinte Traian Băsescu a spus vineri că liderii europen se contrazic singuri privind criza refugiaților.

Astfel, Băsescu a dat-o exemplu pe cancelarul german Angela Mekel care i-a invitat ințial pe imigranți în Germania și apoi s-a răzgândit și a introdus control la frontieră.

La fel și Croația, care a spus „nu vă dă voie Ungaria, foarte bine, haideți prin Croația, iar după 2 zile s-au răzgândit”.

Fostul președinte constată „lipsa de pregătire pentru a înfrunta un astfel de eveniment, deși era unul previzibil”, spune el.

„Mă preocupă jocurile care se fac la noi – dezinformarea, președintele României nu a informat că în iunie România a acceptat cotele. Le-a acceptat în funcție de cifra de atunci.  Un principiu când este acceptat, nu mai poți da înapoi.

Cotele au fost acceptate de România. Părerea mea rămâne că România face o mare greșeală acceptat refugiați”, a mai spus fostul președinte, care precizează că o soluție ar fi o hotărâre în Parlament.

”Ieri am aflat cu stupoare de la președintele Iohannis că UE ne obligă. UE nu poate obliga niciun stat europen acest lucru”, a mai precizat acesta.

Legat de solidaritate, Băsescu a precizat că „atunci când în UE se vorbește de solidaritate, se vorbește despre elementele care sunt cuprinse în tratatul de la Lisabona. Povestea cotelor nu este în tratat”.

Traian Băsescu: Președintele României nu a informat că în iunie România a acceptat cotele

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)