Traian Băsescu: România s-a raliat Declaraţiei celor 11 state din G20 privind Siria. Vezi ce prevede documentul (VIDEO)

Traian Băsescu: România s-a raliat Declaraţiei celor 11 state din G20 privind Siria. Vezi ce prevede documentul (VIDEO)
Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, că România a adoptat o poziție cu privire la Siria, odată cu ocazia summitului G20 de la Sankt Petersburg.„11 state membre au adoptat o declarație comună privind...

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, că România a adoptat o poziție cu privire la Siria, odată cu ocazia summitului G20 de la Sankt Petersburg.

„11 state membre au adoptat o declarație comună privind Siria. În urma consultării cu alte instituții, am decis ca România să se ralieze acestei declarații a celor 11 state, adică Australia, Canada, Franța, Italia, Japonia, Rep. Coreea, Arabia Saudită, Spania, Turcia, Marea Britanie și SUA”, a spus Traian Băsescu.

Citește AICI Declarația comună privind Siria.

Șeful statului a precizat că semnatarii se angajează să susțină demersuri internaționale pe termen lung pentru a trata provocarea reprezentată de rezervele de arme chimice ale Siriei.

„Declarația cere experților ONU să prezinte cât mai curând cu putință rezultatul anchetei cu privire la atacul din 21 august”, a mai declarat Traian Băsescu.
Potrivit acestuia, extrem de importantă pentru echidistanţa declaţiei este că „iniţiatorii fac responsabili în mod egal şi una din părţi, şi cealalată parte, deci regimul şi insurgenţa, de moartea a peste 100 de mii de cetăţeni sirieni, de fapt că peste 2 milioane de persoane au devenit refugiaţi şi aproximativ 5 milioane de persoane sunt dislocate de la casele lor”.

„Am putea spune că este vorba de o dramă umanitară din cauza războiului civil din Siria”, a spus Băsescu.

Președintele a mai precizat că semnatarii se angajează nu numai pentru a găsi o soluție în Siria, dar și pentru o soluție democratică.

Traian Băsescu: România s-a raliat Declaraţiei celor 11 state din G20 privind Siria

Embed: