Trei parlamentari britanici au părăsit partidul premierului May! Vor sta alături de foștii laburiști care se opun Brexitului

Trei parlamentari britanici au părăsit partidul premierului May! Vor sta alături de foștii laburiști care se opun Brexitului
sursă foto: Hepta.ro / Alpha Press / Alpha Press

Trei parlamentari au părăsit partidul de guvernământ din Marea Britanie, miercuri, protestând astfel față de politica dură a premierul May în dosarul Brexit, catalogată de ei ca fiind „dezastruoasă”, potrivit AFP.

Ei se alătură, astfel, rebelilor din Parlament, care încearcă să recontureze peisajul politic din arhipelag, cu doar câteva săptămâni de ieșirea efectivă din Uniunea Europeană.
Demisiile trioului pro-european reprezintă o nouă bătaie de cap pentru premierul May, venită chiar în timp ce se îndrepta spre Bruxelles pentru a discuta Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene.

Este vorba despre Anna Soubry, Heidi Allen și Sarah Wollaston, care au anunțat că se vor așeza în Parlament alături de opt foști laburiști, la rândul lor, nemulțumiți de retragerea Regatului Unit din blocul comunitar. Acum că au părăsit principalul partid de opoziție din Marea Britanie, cei opt vor forma un grup independent.

Noile mișcări de pe scena politică britanică reîntăresc ideea unei crize profunde, fără un acord de divorț la orizont și cu doar 37 de zile rămase până la 29 martie, termenul la care arhipelagul ar trebuie să părăsească efectiv UE. Ba mai mult, după cele trei demisii, puterea își pierde avansul față de opoziție, lăsând majoritatea parlamentară într-o strânsă dependență față de micuțul partid DUP.